18 cm kakkuvuoka
Pohja:
150g suklaakeksejä
50g voita
Täyte:
2 1/2 dl vispikermaa
80 g valkosuklaata
300 g tuorejuustoa
80 g maitosuklaata
4 liivatetta
1/2 rkl contreau likööri
suklaakastiketta
80 g valkosuklaata
300 g tuorejuustoa
80 g maitosuklaata
4 liivatetta
1/2 rkl contreau likööri
suklaakastiketta
Sekoita keksinmurut, sulatettu rasva ja maito. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
Laita kaksi liivatetta kylmään veteen likoomaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Ota puolet kermasta ja laita toinen puoli jääkaappiin odottamaan.
Sulata maitosuklaa. Anna jäähtyä vähän. Sekoita suklaa puoleen määrään kermavaahtoa ja tuorejuustoa. Lämmitä liivate tilkka veteen ja lisää varovasta maitosuklaa seokseen. Kaada seos pohjan päälle vuokaan. Laita jääkaappiin. Jähmettyy tosi nopeasti.
Ota kaksi liivatetta kylmään veteen likoomaan.
Sulata valkosuklaa. Anna jäähtyä hetki. Sekoita loppu kerma, tuorejuusto, likööri ja valkosuklaa keskenään.
Sulata liivate tilkka veteen, jäähdytä hiukan ja kaada seokseen varovasti. Kaada jähmettyneen maitosuklaakerroksen päälle ja laita takaisin jääkaappiin. Anna valkosulkaan jähmettyä noin 30-60 min ja koristele suklaakastikeella. Anna jähmettyä jääkaapissa vielä noin 2 tuntia ja kakku on valmis.
Tämä kakku on tarkoitettu makean ystäville.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti