maanantai 15. syyskuuta 2014

Mansikkatäytekakku

Oikealla puolella




3 MUNAN KAKKUPOHJA

munaa
1  dlsokeria
1  dlvehnäjauhoja
1/2  dlperunajauhoja tai ohratärkkelystä
1  tlleivinjauhetta

Täytteeksi: 2 banaania, mansikkahilloa, 2 dl kermavaahtoa, 1 prk ananasmurskaa, 100g suklaarouhetta. Koristeeksi tuoreita mansikoita.



Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla.Kaada 3 munan kakkutaikina 2 litran ja 4 munan kakkutaikina 2 1/2 litran voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. (Pinnoitettua vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa.)
Paista kakkupohja uunin alaosassa 175 asteessa kypsäksi, 30 - 35 min kakun koosta riippuen. Mikäli paistat kakun pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 min, sen jälkeen alenna lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 25 min.

Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä. Leikkaa kahtia. Kostuta pohjaa mehulla tai maidolla vähän. Laita puolet kermasta väliin, lisää mansikkahilloa, banaania murskattuna, ananasmurskaa, suklaa rouhetta.

Laita kakun kansi päälle ja tasoita loppu kermavaahto kakun päälle. Koristele tuoreille mansikoilla ja suklaanpaloilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti