maanantai 15. syyskuuta 2014

Valkosuklaa-Daimjuustokakku



Valkosuklaa-daimkakku 
18 cm irtopohjavuokaan valmistettu
Pohja:
150 g Suklaakeksejä
50 g margariinia tai voita sulatettuna
1 rkl maitoa
Täyte:
2 1/2 dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
130 g valkosuklaata
250 g tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
1 rkl sitruunamehua
1 1/2  isoa Daim -suklaapatukkaa rouhittuna (= 3 palaa)
Sekoita keksinmurut, sulatettu rasva ja maito. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla, lisää rahka. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää sitruunamehu ja daimmurut.
Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 3-5 tuntia tai yön yli. Koristele Daim-murskalla tai suklaarouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti