Mustikkajuustokakku
18 cm kakkuvuoka
Pohja:
150g suklaakeksejä
50g voita
Täyte:
2 1/2 dl vispikermaa
130 g valkosuklaata
250 g rahkaa
100g mustikoita murskattuna
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
2 rkl contreau likööri
1 rkl hunajaa
130 g valkosuklaata
250 g rahkaa
100g mustikoita murskattuna
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
2 rkl contreau likööri
1 rkl hunajaa
Sekoita keksinmurut, sulatettu rasva ja maito. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla, lisää rahka. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää likööri ja murskatut mustikat ja hunaja.
Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 3-5 tuntia tai yön yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti