maanantai 15. syyskuuta 2014

Mustikkajuustokakku



Mustikkajuustokakku
18 cm kakkuvuoka

Pohja:

150g   suklaakeksejä
50g     voita

Täyte:

2 1/2 dl vispikermaa
130 g valkosuklaata
250 g rahkaa
100g mustikoita murskattuna
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
2 rkl contreau likööri
1 rkl hunajaa
Sekoita keksinmurut, sulatettu rasva ja maito. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla, lisää rahka. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää likööri ja murskatut mustikat ja hunaja.
Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 3-5 tuntia tai yön yli. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti